Delegația UE participă în această săptămână la Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite, la New York

O delegație la nivel înalt a Uniunii Europene participă  în această săptămâna la cea de a 74-a Adunare Generală a Organizației Națiunilor Unite,  la New York. Reprezentanții UE găzduiesc și participă la numeroase evenimente și reuniuni cu lideri din întreaga lume.

AG ONU în 74 de secunde: Ziua 1

Evenimente emblematice ale UE care au loc în cursul săptămânii

  • La 22 septembrie, comisarul Arias Cañete a găzduit reuniunea ministerială a coaliției foarte ambițioase.
  • Luni, 23 septembrie, Înaltul Reprezentant/vicepreședintele Mogherini a lansat, împreună cu reprezentanți ai UNICEF, campania mondială pentru cea de a 30-a aniversare a Convenției ONU cu privire la drepturile copilului, intitulată #TheRealChallenge.În cursul după-amiezii, comisarul Stylianides va găzdui, împreună cu reprezentanți ai Belgiei și ai UNICEF, evenimentul intitulat „Să punem capăt războiului împotriva copiilor!” („Stop the war on children”). În aceeași zi, comisarul Dimitris Avramopoulos a luat cuvântul în cadrul celei de a zecea reuniuni plenare ministeriale a Forumului mondial pentru combaterea terorismului.Cu ocazia acestei reuniuni, se va face un bilanț al eforturilor și al realizărilor forumului la nivel internațional, național și regional în materie de prevenire, combatere și aducere în fața justiției a actelor de terorism.
  • În perioada 22-24 septembrie, comisarul Karmenu Vella reprezintă CE la reuniunea susținătorilor naturii („Champions for Nature”) din cadrul Forumului Economic Mondial, precum și la alte evenimente la nivel înalt, făcând dovada implicării UE în eforturile de a găsi soluții bazate pe natură pentru a combate schimbările climatice, în acțiuni de oprire și de inversare a declinului biodiversității, precum și în abordarea legăturii dintre oceane și schimbările climatice.
  • Marți, 24 septembrie, UE găzduiește cel de al șaselea eveniment la nivel înalt privind criza din Siria, prezidat de Înaltul Reprezentant/vicepreședintele Mogherini și de comisarul Christos Stylianides, în cadrul căruia se va reafirma sprijinul UE și al comunității internaționale față de o soluție politică la conflictul din Siria și se va aborda problema nevoilor umanitare și în materie de reziliență ale persoanelor afectate de criza din Siria și din întreaga regiune.
  • Miercuri, 25 septembrie, comisarul Stylianides va găzdui, împreună cu ministrul belgian al afacerilor externe, Didier Reynders, un eveniment privind protejarea spațiului umanitar în contextul combaterii terorismului și al regimurilor de sancțiuni.
  • Joi, 26 septembrie, Înaltul Reprezentant/vicepreședintele Mogherini va găzdui, împreună cu înaltul comisar pentru Drepturile Omului, Michelle Bachelet, și cu reprezentantul special al UE pentru drepturile omului, Eamon Gilmore, o nouă ediție a inițiativei „Povești de succes din domeniul drepturilor omului”. În acest an, accentul se va pune pe îmbunătățirea calității vieții prin intermediul drepturilor economice, sociale și culturale în lume. Înaltul Reprezentant/vicepreședintele Mogherini și comisarul Neven Mimica vor găzdui un eveniment privind inițiativa UE și a ONU intitulată „Spotlight”, care vizează eliminarea tuturor formelor de violență împotriva femeilor și a fetelor.

Sursa: Comunicat de presă al CE – EU@UNGA 74: eforturi în direcția unei lumi mai pașnice, mai sigure și mai prospere

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com