Media 2016

Seminar politici europene cu studentii masteranzi la Administratie Publica UPT

16 noiembrie 2016

”Idei pentru educația secolului XXI” – 3 noiembrie 2016

Joi, 3 noiembrie, echipa ED Timisoara s-a deplasat la Resița pentru un evenimentul dedicat dialogului și inovației în educație, derulat în parteneriat cu Colegiul Național Mircea Eliade din Reșița, Casa Corpului Didactic Caraș-Severin și Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin, incluzând activități cultural-educative, sport, concurs de desene și de cultură generală, biblioteca vie Erasmus +, ”profesor pentru o oră” și piesa de teatru ”Două loturi” de IL Caragiale. Evenimentul s-a încheiat cu dialogul între reprezentanții EDIC TM, dascăli și elevi, pe tema inovației în educație.

”Ziua Centrelor Europe Direct” – 5-8 octombrie

Miercuri, 5 octombrie, echipa ED Timisoara s-a deplasat la Resița pentru un eveniment inedit împreună cu Casa Corpului Didactic Caraș-Severin incluzând lansarea unui nou număr al Revistei CCD CS, dialoguri între și cu dascălii, călătorie cu Mocănița, vizită la câteva importante obiective orăvițene și o prezentare a Rețelei Europe Direct și a resurselor educative europene pentru profesori.

În ziua următoare, 6 octombrie, echipa ED Timișoara a petrecut 3 ore împreună cu elevii din 4 clase ale Liceului Auto din Timișoara, vorbind despre oportunitățile de învățare și dezvoltare personală prin participarea la programele de mobilitate Erasmus+.

Sâmbătă, 8 octombrie, Europe Direct Timișoara îmrepună cu partenerii, Asociația InEdu și Fundația Județeană de Tineret Timiș, au susținut un seminar de informare asupra oportunităților oferite de programul Erasmus Plus în perioada 2014-2020. Au participat atât tineri interesați de mobilitățile pentru persoane cât și reprezentanți ai organizațiilor locale interesați de a pune în practică proiecte educaționale.

Seminar Erasmus inbound pentru studentii sositi la Timisoara – UPT – septembrie 2016

Școala de Vară #WeSpeakCode 2016 – ediția a II-a

A doua ediție a Școlii de Vară de Programare #WeSpeakCode, a avut loc în săptămâna 11-18 iulie, având cca 80 de participanți, elevi de la clasa I-a până la a XII-a. Aceștia au luat parte la diverse ateliere de programare – webdesign, robotică, hardware, C, Java, susținute de mentori voluntari, specialiști în domeniu, sau tineri pasionați de IT. Organizatorii au inclus în programul școlii de vară și vizite la companii cu profil IT din Timișoara.

Eveniment dedicat Zilei Mondiale a Refugiatului în Timișoara

Publicul timișorean a fost invitat în zilele de 16 și 17 iunie să se alăture la celebrarea curajului și rezilienței refugiaților din întreaga lume. Evenimentele dedicate Zilei Mondiale a Refugiatului  au fost inițiate de Centrul de Informare Europe Direct Timisoara – Fundația Student Plus și AIDRom – Asociatia Ecumenica a Bisericilor din Romania și au inclus sesiune de finanțări europene și parteneriate pentru proiecte, vizionare de film și dezbatere, joc de fotbal, concert și petrecere multiculturală.

Festivalul Județean dedicat Zilei Europei la Reșița – 9 mai 2016

În acest an, Ziua Europei a fost sărbătorită Reşiţa într-un mod mai special, prin organizarea primei ediţii a „Festivalului Judeţean – Uniți în diversitate – 9 Mai, Ziua Europei”. Evenimentul s-a desfăşurat în două secţiuni, pentru tineri liceeni şi studenţi, la Universitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa, precum şi pentru preşcolari și elevi din clasele I-VIII, la Liceul de Arte „Sabin Păuţa” din Reşiţa. La eveniment au participat peste 440 de persoane.

Ziua Europei la Timișoara, ediția a IX-a – 7 mai 2016

Și în acest an, Centrul de Informare Europe Direct Timișoara a fost implicat în organizarea evenimentului pentru publicul larg desfășurat pe parcursul a două zile la Timișoara. Activitățile derulate de echipa noastră în Muzeul Satului Bănățean au inclus vânătoarea de comori în contextul drepturilor cetățenilor europeni, ateliere pictură pe față și de pictură cu instrumente neconvenționale, precum și punct de consiliere și de distribuire a numeroase publicații europene. Alături de echipa noastră, au dat o mână de ajutor echipa de voluntari SEV ai Asociației Zu, elevii și studenții de la Fundația ”Siguranța pentru copii în România” și de la Casa Deborah.

Școala Altfel ”Îți cunoști drepturile?”  18-20 aprilie 2016

În acest an, Centrul de Informare Europe Direct Timișoara, împreună cu partenerii – Școala Gimnazială nr. 2 din Timișoara, Universitatea Tibiscus și Liceul de Arte din Timișoara, Colegiul Național ”Mircea Eliade” din Reșița și Instituția Prefectului Județul Caraș-Severin – au derulat activiăți de informare, ateliere non-formale și concursuri pe tema drepturilor copiilor. La aceste activități au participat 260 de elevi din Timișoaara, Reșița și Teregova.

18 aprilie: Școala Gimnazială nr. 2 Timișoara

19 aprilie: Univ. Tibiscus din Timișoara

20 aprilie: Colegiul Național Mircea Eliade și Prefectura Județului Caraș-Severin

Eramus pentru studenți martie-aprilie 2016

În pregătirea noilor stagii Erasmus, Universitatea Politehnica și Europe Direct Timișoara desfășoară o serie de întâlniri și ateliere pentru studenții selectați pentru a participa la stagii în străinătate.

Seminarii de Jurnalism cetățenesc 2015-2016

Începute în noiembrie 2015, întâlnirile pe tema jurnalismului cetățenesc cu tinerii voluntari și studenții de la Universitatea Politehnica Timișoara, Facultatea de Științe ale Comunicării, le oferă participanților contextul pentru a-și forma o opinie informată cu privire la cele mai dezbătute teme europene ale momentului și de a participa la dialog.