Media 2014

Gala Voluntarilor

Evenimentele anului 2014 s-au incheiat pe data de 13 decembrie prin sarbatorirea celor care au daruit din timpul lor si s-au implicat in diversele activitati ale Centrului Europe Direct Timisoara – Fundatia Student Plus. Voluntarii au primit nu numai diplome, ci si informatii despre noi oportunitati de implicare, atat in activitati locale, cat si in mobilitati europene.

Invalid Displayed Gallery

Saptamana Europeana a Reducerii Deseurilor

Săptămâna 22-30 noiembrie a fost Săptămâna Europeana a Reducerii Deseurilor 2014 (EWWR 2014). Cu aceasta ocazia Centrul Europe Direct Timișoara s-a deplasat la Reșita, în ziua de 27 noiembrie, unde circa 550 de elevi ai Colegiului Național Mircea Eliade, ai liceului de Artă Sabin Păuța și ai Centrului Școlar de Educație Incluzivă “Primăvara” au participat la activități sub motto-ul “Prețuim resursele planetei”.

Invalid Displayed Gallery

Conferinta Re-Inventarea locului de munca

În data de 25 noiembrie 2014 a avut loc conferința “Re-Inventarea locului de munca: Reconcilierea vieții profesionale cu viața privată” organizată alături de partenerii Asociația Dianoia, Universitatea de Vest, Universitatea Politehnica, Asociația Pentru Promovarea Femeii din România, Toastmasters Timișoara, având aproximativ 200 de participanți din toate categoriile de vârste, de la copii pana la seniori. Conferința a oferit participanților un spațiu pentru dialog interdisciplinar cu experți din cele mai variate domenii: sănătate, educație, comunicare, legislație românească și europeană, management de top.

Invalid Displayed Gallery

Seminar Accesarea Fondurilor Europene

Fondurile europene reprezintă șansa României de a se dezvolta și de a se alinia la standarde moderne, iar în acest an s-a dat startul noului exercițiu financiar perioada 2014-2020, având obiective și reguli noi. Primul pas spre o mai bună absorbție a fondurilor este informarea. În acest scop Centrul Europe Direct Timișoara a organizat în data de 19 noiembrie, în parteneriat cu Centrul Enterprise Europe Network, seminarul “Accesarea fondurilor europene în noul exercițiu financiar 2014-2020″.

Invalid Displayed Gallery

Ziua Limbilor Europene

Despre comunicarea in limbi straine  de circulatie internationala si in limbile minoritatilor nationale, am discutat in data de 26 septembrie, impreuna cu elevi ai claselor. 9-12 de la Liceul Dositei Obradovici si de la Liceul Auto. Pe langa acestea, am discutat si despre “limbajul tacerii” si despre integrarea persoanelor cu deficiente de auz in societatea romaneasca si in Europa.

Invalid Displayed Gallery

Zilele literaturii Europene, 18-19 iunie

La aceasta prima editie a Zilelor literaturii Europene la Timisoara, am reusit sa ii aducem in fata timisorenilor pe scriitorul Serban Foarta si pe sotia sa, dna Ildiko Gabos Foarta, poeta si traducatoare.

Deosebit de placuta si motivatoare a fost si intalnirea cu Dl Jose Miguel Viñals Ariño, Consulul Onorific al Spaniei la Timisoara, de la care am primit recomandari de literatura spaniola.

Alte activitati s-au adresat in special tinerilor: atelierul de scriere creativa si un altul de teatru de improvizatie.

Invalid Displayed Gallery

9 Mai Ziua Europei

Ziua Europei a fost sarbatorita si anul acesta in Timisoara printr-o serie de activitati pentru toate varstele, ce s-au desfasurat in zilele de 9-11 mai.

Activităţile zilei de 10 mai, ce au avut loc in Parcul Rozelor,  s-au adresat in special copiilor si tinerilor. Pe scena s-au desfasurat spectacole de dans, teatru, muzica si, la final, eurozumba. In paralel centrele culturale timisorene si ONG-urile au pregatit diverse activitati pentru toate varstele ce s-au desfasurat la pavilioanele fiecaruia amenajate pe aleea spre scena.

Invalid Displayed Gallery

Conferinta Europarlamentar pentru o zi

Tineri reprezentanti ai liceelor si facultatilor din Timisoara au incercat rolul de eurodeputat si au dezbatut programul european Garantia pentru Tineret. Evenimentul a avut loc in sala multifunctionala a Consiliului Judetean Timis si s-a bucurat de prezenta a aproximativ 200 de persoane.

Invalid Displayed Gallery

“Scoala Altfel” la Resita si Periam | Reducerea risipei de alimente

In 7 aprilie Echipa Europe Direct Timisoara s-a deplasat la Resita la National Mircea Eliade pentru a lua parte la activitatile claselor din scoala primara si gimnaziu si pentru a-i informa pe elevi in legatura cu programele europene de reducere a risipei de alimente. Urmatoarea zi am vizitat scoala generala din localitatea Periam, judetul Timis. Aici elevii coordonati de profesorii lor au participat la ateliere de gatit sanatos si au realizat postere pentru promovarea reducerii risipei.

Materialele realizate de elevi in cadrul activitatilor Scoala Altfel au fost expuse in holul Consiliului Judetean Timis cu ocazia conferintei pentru tineri “Europarlmentar pentru o zi”.

Invalid Displayed Gallery

Design your future | serie de seminarii pentru elevi

Liceul teoretic “Mircea Eliade, Resita, 27 ianuarie 2014
Liceul Teoretic William Shakespeare Timisoara, 11 si 13 februarie 2014
Liceul Ion Mincu Timisoara, 19 februarie 2014
Liceul cu predare in limba sarba Dositei Obradovici Timsioara, 24 februarie 2014
Liceul cu predare in limba maghiara Bela Bartok, 12 martie 2014

Seria de seminarii “Design your future” s-a derulat in 5 licee din Timisoara si Resita, si a avut ca scop informarea elevilor din clasele a 12-a asupra tematicilor europene de interes pentru ei, inclusiv dreptul si responsabilitatea de a participa la alegerile europarlamentare din mai 2014.

Invalid Displayed Gallery

 

Leave a Reply