Lider European ediția 2019, la start!

S-a dat startul celei de-a treia ediție Lider European. 10 licee din 4 județe din România au fost selectate pentru a fi vizitate de Reprezentanții Comisiei Europene de la București.

Astăzi, elevii din cadrul Colegiului Economic Theodor Costescu și Colegiul Național Traian din Drobeta Turnu Severin au avut plăcerea de a primi vizita delegației RCE.

Caravana Lider European continuă săptămâna aceasta cu vizite în liceele din Gorj, Sibiu și Mureș.

Ce este Lider European?

Concursul Lider European provoacă elevii de liceu din clasele IX-XI să lucreze în echipă și să elaboreze proiecte prin care să răspundă problemelor sau oportunităților existente în comunitățile locale. Concursul se concentrează pe dezvoltarea de proiecte în oricare dintre domeniile social, cultural, afaceri/ economic și de mediu.

Competiția își propune să dezvolte abilitățile de leadership și de vorbire în public ale elevilor, spiritul de echipă și capacitatea de a mobiliza grupuri de oameni pentru a lucra împreună în beneficiul comunității lor. Obiectivul concursului este de a spori și consolida spiritul Uniunii Europene în rândul tinerilor, în contextul activităților legate de valorile și temele europene.

Elevii trebuie să formeze echipe de patru membri și un profesor coordonator pentru a participa. Înscrierea se va realiza de către profesor, până la data de 8 noiembrie 2019 , ora 24:00, pe platforma wwww.lidereuropean.ro, accesând formularul de înscriere. După confirmarea înscrierii, proiectul propus de echipă va trebui să fie încarcat online, în format video, nu mai târziu de 8 noiembrie, ora 24:00.

Concursul Lider European se va desfășura în trei etape:

  1. înscrierea participanților pe site-ul competiției,
  2. încărcarea online a proiectelor și alegerea celor mai bune 8 echipe, și
  3. marea finală de la București.

Premii

Toți membrii echipelor vor primi o diplomă de participare la concursul Lider European. Profesorul coordonator va putea descărca diplomele de pe site și le va distribui membrilor echipei.

Fiecare echipă finalistă va primi un premiu în bani – care vor fi acordați în numerar, prin transfer bancar sau cec.

Ediția 2018 a competiției

Ediția a doua a competiției naționale Lider European a fost câștigată de Echipa T.I.M.E, formată din elevii de clasa a XI-a Lazăr Antonia, Olteanu Andrada, Oșvar Octavian și Baloșin Iuliana și coordonată de doamna profesor Fercea Ghiorghiţa, de la Colegiul Național “Mircea Eliade” din Reșița.

Află mai multe despre competiție aici: www.lidereuropean.ro