Materii prime: portal online pentru a sprijini aprovizionarea responsabilă în întreprinderi

Comisia Europeană a lansat la 20 noiembrie a.c. Due Diligence Ready!, un portal online care oferă întreprinderilor orientări cu privire la modul de verificare a surselor de metale și minerale care intră în lanțurile lor de aprovizionare — așa-numita „obligație de diligență”. Pentru a aborda aceste probleme, UE a adoptat, în mai 2017, Regulamentul UE privind aprovizionarea responsabilă cu minereuri, denumit uneori și „Regulamentul privind minereurile din zone de conflict”.

Acesta le va ajuta să se asigure că modul în care utilizează materiile prime respectă drepturile omului, îmbunătățind, în același timp, transparența și responsabilitatea în cadrul lanțurilor lor valorice.

Due Diligence Ready! va ajuta întreprinderile:

  • să își îmbunătățească modul în care își îndeplinesc obligația de diligență cu privire la proveniența mineralelor: portalul va oferi întreprinderilor informații și materiale de formare pentru a-și putea îndeplini obligația de diligență.
  • să faciliteze conformitatea cu Regulamentul UE privind aprovizionarea responsabilă cu minerale, (așa-numitul „Regulament privind minereurile din zone de conflict”): portalul va oferi orientări privind aprovizionarea responsabilă cu metale și minerale, în special staniu, tantal, tungsten și aur.
  • să răspundă cererii tot mai mari de pe piață cu privire la mineralele provenite din surse responsabile.

Citește mai mult >>>

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com