Sondaj eurobarometru: Atitudine pozitivă cu privire la comerțul internațional

Rezultatele unui sondaj Eurobarometru special, publicat la 20 noiembrie a.c. de Comisia Europeană, arată că 60 % dintre europeni consideră că ei beneficiază personal de pe urma comerțului internațional, procent care este cu 16 puncte procentuale mai mare decât în urmă cu 10 ani, când s-a efectuat ultimul astfel de sondaj. Acesta a arătat, de asemenea, că 71 % dintre respondenți consideră că UE este mai eficace în apărarea intereselor comerciale ale țărilor lor decât în cazurile în care ele acționează pe cont propriu.

Raportul cuprinde o gamă largă de aspecte legate de gradul de informare, de percepții și de atitudini ale cetățenilor europeni față de comerțul internațional, printre altele:

  • 54 % dintre respondenți sugerează că principala prioritate a politicii comerciale a UE ar trebui să fie crearea de locuri de muncă în UE.
  • trei sferturi dintre europeni sunt de acord că avem nevoie de norme pentru comerțul internațional.
  • Șase din zece respondenți susțin că ei au încredere că UE își desfășoară politica comercială într-un mod deschis și transparent.
  • 36 % consideră că reducerea prețurilor este cel mai important beneficiu.
  • jumătate dintre respondenți sunt de părere că UE ar trebui să mărească taxele la import pentru țările din afara UE sau pentru întreprinderile care nu respectă normele comerțului internațional.

Citește mai mult >>>

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com