Acordul cu Serbia cu privire la cooperarea europeană pentru protecția frontierei și a coastei

Astăzi, Uniunea Europeană a semnat un acord cu Serbia privind cooperarea pentru gestionarea frontierei între Serbia și Agenția Europeană pentru Protecția Frontierei și a Coastei. Acordul a fost semnat în numele UE de Dimitris Avramopoulos, comisarul pentru migrație, afaceri interne și cetățenie, și de Maria Ohisalo, ministrul de Interne al Finlandei și președintele Consiliului și, în numele Republicii Serbia, de Nebojša Stefanović , Viceprim-ministru și ministru de interne.

Aș dori să mulțumesc Serbiei pentru eforturile și angajamentul său de a asigura o cooperare mai strânsă cu UE în ceea ce privește gestionarea frontierei și a migrației. Acest lucru este în interesul Serbiei și al UE. Cu acordul semnat astăzi, ne consolidăm în continuare relațiile cu partenerii din Balcanii de Vest, aducând acest cartier mai aproape de UE .

Dimitris Avramopoulos, comisar pentru migrație, afaceri interne și cetățenie

Acesta este al treilea acord pentru protecția frontierei și a coastei, încheiat cu o țară parteneră, după ce au fost semnate acorduri similare cu Albania în octombrie 2018 și Muntenegru în octombrie 2019.

Acorduri similare au fost agreate cu Macedonia de Nord (iulie 2018) și Bosnia și Herțegovina (ianuarie 2019) și sunt în curs de finalizare.

Citește mai mult >>>

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com