Germania | Google pierde cazul privind functia de autocompletare

google

Pe 13 mai, Curtea de Justiţie federală germană a hotărât că sistemul de înregistrare semi-automatic al motorului de căutare al Google încalcă drepturile particularilor şi ale companiilor.

Pentru a ilustra această metodă, ediţia compactă a Die Welt publică rezultatul unei astfel de căutări în privinţa cancelarului german:

Angela Merkel / Angela Merkel nudism / Angela Merkel twitter / Angela Merkel CV / Angela Merkel costum de baie / Angela Merkel Joachim Sauer [soţul Angelei Merkel] / Angela Merkel teză / Angela Merkel privat / Angela Merkel contact / Angela Merkel vacanţă

“În acest caz, completările adăugate de Google sunt moderate şi amuzante”, notează cotidianul. Dar Google este de acum obligat să le şteargă când o persoană consideră că îi încalcă drepturile.

Curtea a dat dreptate unui om de afaceri care a făcut plângere împotriva Google pentru că a asociat automat cuvintele “scientologie” şi “fraudă” cu numele său.

Kay Oberbeck, un purtător de cuvânt german pentru Google, a declarat că Mountain View, compania cu sediul în California, este dezamăgita și surprinsă, având în vedere că mai multe instanțe a decis în sens invers. El a numit “de neînțeles” modul în care Google poate fi tras la răspundere pentru cuvintele introduse de către utilizatori.
Termeni uzuali

Începând din aprilie 2009, utilizatorii care au introdus cuvintele de căutare văd o fereastră ce sugerează alte variante de căutare. Sugestiile sunt create de către un algoritm bazat pe cât de des termenii au fost utilizaţi anterior, afirmă Curtea Judecătorească.

Reclamantul, fondator si director executiv al unei companii online de vânzare a suplimentelor alimentare, a observat în 2010 că termenii “Scientology” și “fraudă”, au fost propuşi atunci când numele său a fost introdus în slotul de căutare. El a declarat că nu este legat de grupul religios și nici nu este el cercetat pentru fraudă, potrivit declarației Curţii.

Cazul a fost trimis înapoi la instanța inferioară a investiga faptele suplimentare.

Sursa: Presseurop si Blomberg