VIZITĂ OFICIALĂ ÎN ROMÂNIA
HENRI MALOSSE, PREȘEDINTE AL COMITETULUI ECONOMIC ȘI SOCIAL EUROPEAN
15-17 aprilie, București
18 aprilie, Timișoara
Henri Malosse, președinte al Comitetului Economic și Social European (CESE), va efectua prima sa vizită oficială în România, în perioada 15 – 18 aprilie. Agenda vizitei va include întâlniri cu primul-ministru și președintele României și alți lideri politici, precum și cu reprezentanți ai societății civile – asociații patronale, sindicate, asociații studențești, ONG-uri și mass-media. Principalele teme de discuție în timpul vizitei se referă la creștere economică, competitivitate, în special în domeniul energiei, industriei și infrastructurii, ocuparea forței de muncă și modul de funcționare a Comitetului Economic și Social din România. Dl Malosse a vizitat deja România în calitate de președinte al grupului asociațiilor patronale din CESE și al secțiunii pentru ocuparea forței de muncă, afaceri sociale și cetățenie (SOC).
Henri Malosse va prezenta rezultatele discuțiilor sale în cadrul unei conferințe de presă ce va avea loc în data de 17 aprilie 2015, la orele 13:00, la sediul Reprezentanței Comisiei Europene din România, sala Titulescu (str. Vasile Lascăr, nr. 31, et. 1).
Între obiectivele ce urmează a fi vizitate de președintele Malosse se numără centrul de cercetări Renault din Titu și Muzeul Revoluției Române din Timișoara. Vizita va oferi posibilitatea discutării modalităților de combatere a sărăciei și lipsei de coeziune socială în Europa, de stimulare a dezvoltării regionale și de apropiere a instituțiilor de cetățeni.
Comitetul Economic și Social European reprezintă diferitele componente economice și sociale ale societății civile organizate. Este un organism consultativ creat prin Tratatul de la Roma din 1957. Rolul său consultativ permite membrilor săi și, astfel, organizațiilor pe care le reprezintă aceștia, să ia parte în procesul decizional de la nivel european. Comitetul are 353 de membri din întreaga Europă, desemnați de Consiliul Uniunii Europene. România este reprezentată în prezent de 15 membri (Ana Bontea, Eugen Mircea Burada, Petru Sorin Dandea, Dumitru Fornea, Sorin Ioniță, Minel Ivașcu, Liviu Luca, Eugen Lucan, Mihai Manoliu, Radu Nicosevici, Cristian Pîrvulescu, Aurel Laurențiu Plosceanu, Sabin Rusu, Ionuț Sibian, Ștefan Varfalvi).
Link-uri utile:
CESE http://www.eesc.europa.eu/