În data de 27 octombrie am avut o întâlnire fructuoasă cu membrii Ligii Studenților din Facultatea de Automatică și Calculatoare Liga AC de la Universitatea Politehnică Timișoara.
În prima parte a întâlnirii online am prezentat rolul centrelor Europe Direct, principalele instituții ale Uniunii Europene și relevanța UE în viața noastră de cetățeni.
Având în vedere situația actuală de pandemie, am continuat cu prezentarea acțiunilor UE în sistemul sănătății publice. Am discutat despre diversitatea domeniilor în care acționează Uniunea Europeană, despre modul de aprobare a medicamentelor în UE și am menționat și câteva programe europene de investiție în domeniul sănătății.
Pentru a înțelege mai profund acțiunile Uniunii, am prezentat un caz specific și de actualitate: obiectivele strategiei UE privind vaccinurile.
La finalul întâlnirii am alocat câteva minute Conferinței privind Viitorul Europei (CoFE) privind sănătatea publică, mai precis, asistența medicală în UE. Participanții și-au împărtășit opiniile privind sistemul sănătății publice în România, au propus metode de îmbunătățire a acestuia și au povestit cum își imaginează ei viitorul Europei în privința asistenței medicale.
Am mai discutat despre sprijinul Uniunii Europene în lupta împotriva pandemiei, precum și idei și soluții pentru un sprijin mai bun atât din partea UE, cât și din partea guvernului României. Voluntarii au aflat câteva surse oficiale ale UE de unde se pot informa despre acțiunile Uniunii Europene atât în domeniul sănătății, cât și în alte domenii de activitate ale UE.
Am apreciat implicarea voluntarilor în dialog și sperăm la o colaborare cât mai bună și de acum înainte.