Dublarea investițiilor pentru crearea locurilor de muncă | Cum folosești platformele online?

Comisia a prezentat miercuri, 14 septembrie, modul în care va da un impuls suplimentar investițiilor pentru crearea de locuri de muncă și creștere durabilă. Astfel, ea are în vedere, în primul rând, extinderea, majorarea și consolidarea Fondului european pentru investiții strategice (FEIS), pilonul central al Planului de investiții pentru Europa. De asemenea, Comisia propune crearea unui nou Plan european de investiții externe (European External Investment Plan – EIP) pentru încurajarea investițiilor în Africa și în vecinătatea UE.

Jyrki Katainen, vicepreședinte al Comisei Europene, responsabil pentru locuri de muncă, creștere, investiții și competitivitate, a declarat „Planul de investiții pentru Europa s-a dovedit un succes. Oferim finanțare suplimentară pentru proiecte inovatoare și pentru IMM-uri în cadrul Fondului european pentru investiții strategice; prin intermediul Platformei de consiliere, ajutăm întreprinderile să-și pregătească cererile de finanțare; prin Portalul pentru proiecte, informăm investitorii din întreaga lume în privința oportunităților de investiții care există în Europa și înlăturăm barierele din calea investițiilor cu ajutorul uniunii piețelor de capital și al altor inițiative ale UE. Sunt foarte mulțumit de rezultatele de până acum ale planului de investiții și aștept cu interes discutarea noii noastre propuneri cu membrii Parlamentului European și cu statele membre în săptămânile următoare.

Cum poți obține mai multă vizibilitate și investiții pentru proiectul tău? VIDEO

În ceea ce privește FEIS, Comisia a prezentat propuneri privind prelungirea juridică a perioadei inițiale de la 3 ani (2015-2018) la 5 ani, precum și modificarea obiectivului de investiții de la 315 la cel puțin 500 miliarde euro. Fondul va pune accentul pe finanțarea mai multor proiecte sustenabile și transfrontaliere pentru implementarea obiectivelor ambițioase din acordul COP21. De asemenea, se va avea în vedere sporirea gradului de transparență, furnizarea de asistență pentru mărirea acoperirii geografice și facilitarea combinării cu alte surse de finanțare. Se urmărește și potențarea componentei pentru IMM-uri, precum și consolidarea dimensiunii sociale.

 

Link-uri utile:

 

Sursa: Reprezentanța Comisiei Europene în România