SOTEU 2023 – Discurs privind starea Uniunii

În data de 13 septembrie 2023, Centrul EUROPE DIRECT Timișoara împreună cu Reprezentanța Comisiei Europene în România vor organiza la Timișoara un eveniment cuocazia Discursului privind starea Uniunii – SOTEU 2023.

La acest eveniment va fi prezentă și doamna RAMONA CHIRIAC, șefa ReprezentanțeiComisiei Europene în România.

Discursul privind starea Uniunii este unul dintre cele mai importante evenimente dinUniunea Europeană. Anual, președinta Comisiei Europene susține, în fața ParlamentuluiEuropean, un discurs în care prezintă atât realizările și acțiunile emblematice din anulprecedent, cât și prioritățile Comisiei pentru anul următor.

Ne-am dorit să marcăm acest moment esențial pentru noi ca Uniune la Timișoara, oraș care deține titlul de Capitală Europeană a Culturii, alături de tineri liceeni și studenți, dar și de consilieri locali și regionali din cadrul proiectului ”Construim Europa împreună cuconsilierii locali” (BELC).

Vizionarea în direct a discursului rostit de către Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, va fi urmată de o dezbatere în cadrul căreia vor fi analizate principalele teme prezentate. Participanții vor putea vizita și o expoziție cu lucrări pe teme europene ale lui Costel Pătrășcan, unul dintre cei mai apreciați caricaturiști români.

În cadrul acestui eveniment, ne dorim și o strânsă colaborare cu instituția dumneavoastră.În acest sens, vă invităm să ne fiți alături la evenimentul care va avea loc la Fundația Județeană pentru Tineret Timiș, gazdă a Centrului EUROPE DIRECT, în data de 13septembrie, ora 09:30.

Desfășurător SOTEU 2023
09:30 – 09:50 – Sosirea participanților
09:50 – 10:00 – Cuvinte de bun venit din partea doamnei Ramona Chiriac, ȘefaReprezentanței Comisiei Europene în România
10:00 – 11:00 – vizionare live a discursului privind Starea Uniunii din partea doamneiUrsula von der Leyen, președinta Comisiei Europene
11:00 – 11:40 – Intervenț ii Ramona Chiriac, Dominic Fritz – Primar Timiș oara ș i AlinNica – Președinte CJ Timiș
11:40 – 11:50 – Costel Pătrășcan – deschiderea expoziției
11:50 – 12:00 – Photobooth
12:00 – Prânz și vizionarea expoziției

Vă asteptăm!