Summitul UE, Transmisie in direct | EU Summit LIVE VIDEO, 24-25 octombrie 2013

poza_familieLiderii UE se intalnesc sa discute economia digitala, politici economice si sociale incluzand somajul in randul tinerilor si uniunea monetara si economica, pregatirea Summitului Parteneriatului Estic de la Vilnius  si tragedia din Lambedusa.

Lista invitatilor pe tari click aici.

Joi 24 Octombrie, sesiunea de lucru in deschidere se va concentra pe economia digitala. Presedintele Barroso va sustine o prezentare, dupa care liderii vor discuta si se vor pune de acord in Concluziile Consiliului pe investitiile in economia digitala., promovand o Piata Digitala Unica orientata pe consumator, si imbunatatirea abilitatilor, inovatiilor si serviciilor. Un element cheie in dezbatere va fi importanta punerii de acord pentru pachetul de telecomunicatii “Connected Continent” (Un Continent Conectat), care este un pas important in Piata Digitala Unica si va fi un beneficiu atat pentru consumatorii europeni cat si sectorului industrial.

Presupusele interceptari telefonice al Statelor Unite, sau altfel spus, scandalul “spionajului SUA” in Franta si, recent, Germania, domina declaratiile politicienilor care au ajuns la reuniunea liderilor europeni de la Bruxelles. “Merkel nu trebuie sa-si aduca telefonul mobil la #EUCO (Consiliul European, n.r.) in Bruxelles astazi. Obama nu este invitat sa asculte, via NSA!” a postat pe Twitter in aceasta dimineata Hannes Swoboda, liderul grupului Socialistilor si democratilor din Parlamentul European.

Piata unica digitala domina agenda UE pre-summit, iar dezbaterile sunt animate dupa dezvaluirile legate de “spionajul” Statelor Unite in Franta. Alte subiecte pe agenda includ politicile in domeniul imigratiei, ca urmare a tragediei din Lampedusa, uniunea bancara si dimensiunea sociala a Uniunii Economice si Monetare.

 

Transmisie LIVE VIDEO, Bruxelles:

 

Euractiv.com transmite in timp real fluxul de stiri si declaratii postate pe Twitter de jurnalistii si liderii politici prezenti la eveniment.

Urmareste fluxul aici

 

Declaratia Angelei Merkel inainte de inceperea summitului: