Președinția croată a Consiliului UE

Ambasada Croației în România organizează conferința de lansare a Președinției croate a Consiliului UE. Evenimentul va avea loc în data de 29 ianuarie, începând cu 11.00, la sediul Reprezentanței Comisiei Europene în România, sala Nicolae Titulescu (str. Vasile Lascăr, nr. 31, et. 1).

Data: 29/01/2020 – 11:00
Locul: Reprezentanța Comisiei Europene în România, str. Vasile Lascăr, nr. 31

În cadrul conferinței va fi prezentat programul Președinției pentru mandatul de 6 luni. Sub motto-ul „O Europă puternică într-o lume a provocărilor”, Croația se va concentra asupra a patru domenii prioritare: o Europă care se dezvoltă, o Europă care unește, o Europă care protejează, o Europă influentă.

La conferința de presă vor participa E.S. dna Marija Kapitanović, ambasadorul Republicii Croația, dl Bogdan Aurescu, ministrul afacerilor externe, și dna Carmen Mărcuș, consilier economic în cadrul Reprezentanței Comisiei Europene în România.

Priorităţile președinției croate a Consiliului UE

  • O Europă care se dezvoltă
  • O Europă care se conectează
  • O Europă care protejează
  • O Europă influentă.
Acestea sunt cele patru elemente cheie la care vom lucra pe parcursul celor șase luni de președinție.
 
Aceste patru priorități au fost prezentate de premierul Andrej Plenković la o conferință intitulată „O Europă puternică într-o lume a provocărilor”, desfășurată la 30 octombrie 2019 în Biblioteca Națională și Universitară, sediul central al Președinției croate a Consiliului Europei Uniune.
 
Link-uri utile: Site-ul oficial https://eu2020.hr/