Irlanda detine presedintia UE pentru urmatoarele 6 luni | video

 

Irish-Presidency_1Stabilitatea economică, relansarea creşterii şi crearea de locuri de muncă sunt priorităţile Irlandei, ţară care preia de la Cipru preşedinţia UE.

Irlanda se va afla la cârma Uniunii pentru a 7-a oară, iar întâmplarea face ca anul acesta să coincidă cu cea de-a 40-a aniversare a aderării Irlandei la UE.
În următoarele 6 luni, Irlanda va avea şansa de a acorda prioritate unor aspecte pe care le consideră deosebit de importante, respectiv stabilitatea economică, relansarea creşterii şi crearea de locuri de muncă.

Locuri de muncă şi creştere economică
Irlanda va impulsiona punerea în aplicare a Pactului pentru creştere economică şi locuri de muncă, un pachet de măsuri privind consolidarea bugetară, împrumuturile, reducerea şomajului, comerţul internaţional şi alte domenii care pot crea locuri de muncă şi creştere economică.
Alte priorităţi includ elaborarea de noi reglementări privind:
recunoaşterea calificărilor profesionale în alte ţări din UE
modernizarea procedurilor de achiziţii publice
clarificarea drepturilor care le revin lucrătorilor detaşaţi în altă ţară din UE.
Pentru a stimula cercetarea şi inovarea, Irlanda intenţionează să finalizeze negocierile referitoare la programul de finanţare Orizont 2020  şi să pună accent pe nanotehnologie, fotonică, sisteme avansate de fabricaţie, cloud computing şi supercomputere.
Pentru a restabili încrederea în economia europeană, Irlanda se va asigura că sistemul UE pentru coordonare economică şi bugetară se concentrează asupra unor aspecte fundamentale, cum ar fi salariile, indexarea salariilor, reforma pieţelor muncii, pensiile, educaţia şi combaterea sărăciei.

Sursa: Comisia Europeana – Irlanda la cârma UE

Leave a Reply