Erasmus+ Mobile App, lansată la aniversarea a 30 de ani de experiențe ”Erasmus”

Astăzi, 13 iunie, Uniunea Europeană sărbătorește 30 ani de la înființarea programului de schimburi în străinătate „Erasmus”, de care au beneficiat până în prezent 9 milioane de persoane.

Președintele Jean-Claude Juncker a declarat: Fiecare euro pe care îl investim în Erasmus+ este o investiție în viitor — în viitorul unui tânăr și al ideii noastre europene. Nu îmi pot imagina ceva care să merite această investiție mai mult decât acești lideri de mâine. Având în vedere că sărbătorim participantul cu numărul 9 000 000-, să ne asigurăm că suntem de 9 ori mai ambițioși cu viitorul program Erasmus+.”

Aplicația mobilă Erasmus+ reprezintă o îmbunătățire a programului care va oferi sprijin pentru 4 milioane de persoane pentru a participa la mobilități de studiu, formare sau voluntariat, în perioada 2014 – 2020. Aceasta va ghida studenții, cursanții din învățământul profesional și tinerii pe parcursul întregii lor experiențe Erasmus+. Datorită aplicației, programul va deveni mai incluziv și mai accesibil pentru toată lumea. Comisia este ferm hotărâtă să construiască viitorul Erasmus+ după 2020 împreună cu generația Erasmus pentru a consolida programul și pentru a se asigura că ajunge la grupuri și mai variate de tineri.

Aplicația mobilă Erasmus + va permite participanților:

  • Să monitorizeze cu ușurință progresele înregistrate în ceea ce privește diferitele etape administrative înainte, în timpul și după sejurul lor în străinătate. Prin intermediul aplicației, studenții vor putea, de asemenea, să aprobe și să semneze online acordurile de studiu cu universitățile de origine și cu universitățile-gazdă;
  • Să partajeze și să voteze sfaturile preferate pentru a-i ajuta pe ceilalți să se integreze în comunitatea locală; și
  • Să-și îmbunătățească competențele lingvistice prin intermediul unui link direct către Erasmus+ Online Linguistic Support platform, care oferă cursuri online și mentorat interactiv.

Prima versiune a aplicației este deja disponibilă pentru iOS și Android. Noi caracteristici și actualizări periodice o vor extinde în curând la alte grupuri de participanți și vor asigura faptul că aplicația acoperă și nevoile viitoare ale generației Erasmus+.

De la începutul programului Erasmus inițial în 1987, 9 milioane de persoane au beneficiat de mobilitate în străinătate. În timpul festivității de astăzi de la Strasbourg, președintele Parlamentului European și al Comisiei vor înmâna premiul simbolic pentru participantul Erasmus+ cu numărul 9 000 000 celor 33 de reprezentanți ai generației Erasmus+, unul din fiecare dintre țările europene participante. Ceremonia de decernare a premiilor va fi urmată de dezbateri privind viitorul program Erasmus+ după 2020, care vor implica tinerii, participanții și organizațiile programului Erasmus +, organizațiile neguvernamentale, membrii Parlamentului European și foști și actuali membri ai Comisiei Europene, inclusiv cei care au contribuit la crearea programului Erasmus inițial.

Urmărește transmisiunea LIVE de la Parlamentul European.

Informații utile

Aniversarea Erasmus+

Video Erasmus+

Erasmus celebratory events calendar

Sursa: Comunicat de presă al Comisiei Europene