Președintele Juncker și o delegație la nivel înalt a UE participă la „săptămâna ministerială” a celei de a 73-a sesiuni a Adunării Generale a ONU

„Europa nu va fi niciodată o fortăreață care își întoarce fața de la lume, mai ales de la suferința acestei lumi. Europa nu va fi niciodată o insulă. Europa trebuie să fie și va rămâne multilaterală. Pământul este al tuturor, nu doar al câtorva.”

Jean-Claude Juncker, Discursul prinvind Starea Uniunii, 12 septembrie 2018, Strasbourg

Astăzi, președintele Juncker, prim-vicepreședintele Frans Timmermans și Înaltul Reprezentant/Vicepreședintele Mogherini se vor alătura președintelui Consiliului European, dl Donald Tusk, pentru sesiunea de deschidere a celei de a 73-a Adunări Generale a ONU.

La 26 septembrie, Uniunea Europeană va fi reprezentată de vicepreședinții Maroš Šefčovič și Valdis Dombrovskis, precum și de comisarul Mimica la reuniunea la nivel înalt „One Planet” (O singură planetă) – un eveniment care urmărește accelerarea punerii în aplicare a obiectivelor privind schimbările climatice prevăzute în Acordul de la Paris..

Joi, 27 septembrie, președintele Tusk va pronunța, în numele UE, un discurs în fața Adunării Generale.

Luni, în data de 24 septembrie, președintele Juncker a ținut un discurs la Summitul Păcii „Nelson Mandela”, o reuniune la nivel înalt privind pacea mondială, organizată cu prilejul împlinirii unui centenar de la nașterea lui Nelson Mandela.
 
VIDEO: 
António Guterres (Secretarul General al ONU) și H.E. Jean-Claude Juncker (Președintele Comisiei Europene) – 23 septembrie 2018