Europa la tine acasă | Comisia Europeană invită tinerii la dialog pe 18 aprilie, la Timișoara

În data de 18 aprilie, Timișoara devine polul democrației europene prin două evenimente destinate dialogului și dezvoltării competențelor civice, mai ales în rândul tinerei generații. Cele două evenimente sunt deschise însă tuturor cetățenilor, reprezentanților mediului academic și cultural, instituțiilor administrației de stat, societății civile și companiilor.

What’s up, EU? | 18 aprilie, ora 16:00 – la Sala Mare a Teatrului Național ”Mihai Eminescu”

Ce este “What’s up, EU?”

Evenimentul „What’s up, EU?” are un format interactiv și se adresează cu precădere tinerilor interesați de subiecte precum participarea democratică și implicarea în viața societății. Conferința va aborda aceste teme prin discursuri inspiraționale ale unor invitați cu renume la nivel național și internațional, asigurând și o interacțiune directă între aceștia și public.

Conferința „What’s up, EU?” este o inițiativă a Reprezentanței Comisiei Europene în România, un eveniment inedit, vibrant, prin care luăm pulsul societății românești înaintea Summitului de la Sibiu și a alegerilor europarlamentare.

„What’s up, EU?” aduce pe scena Sălii Mari a Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Timișoara specialiști din domenii precum: societate civilă și participare civică, comunicare politică, cercetare și antreprenoriat social, care vor împărtăși cu publicul experiențele lor profesionale și personale.

Vă așteaptă o zi spectaculoasă cu:
? 6 vorbitori
? +200 participanți
? 4 ore de dialog
☕️… dar și cu pauze de cafea și socializare

Discursuri inspirationale si dialog cu: 
– Doamna ANGELA CRISTEA, Seful Reprezentantei Comisiei Europene in Romania
– MICHAEL BOSSETTA – Cercetător în științe politice și social media
Universitatea din Copenhaga
– ELENA CALISTRU – Preşedinte & Co-fondator | Funky Citizens
– ALIN GRĂMESCU – Co-fondator. Inițiator în serie | European Heroes
– ALEX COTEȚ – Scenarist, regizor și editor | Sector 7
– MADELEINA KAY – Artistă, muziciană, ilustratoare și activistă politică | Young European of the Year 2018
Cu participarea: Retelei Centrelor #EuropeDirect Romania

Agenda evenimentului: https://whatsup-eu.ro/#agenda

Despre vorbitori: https://whatsup-eu.ro/#invitati

Pentru a vă rezerva un loc, vă invităm să vă înscrieți* pe pagina de internet a evenimentului, https://whatsup-eu.ro/

Nota*: La intrare, vă rugăm să prezentați confirmarea înscrierii, in format tipărit sau electronic. 

Dacă nu vei putea ajunge sau vrei să urmărești online, evenimentul se va transmite live, pe paginile de Facebook RCE. și FBEuropeDirectTimisoara Like & Follow pentru a fi la curent cu transmisia.

”Luați inițiativa!”: Atelierul Initiativei cetățenești europene | 18 aprilie, ora 13:30 – la Hotel Continental

Doriți să vă implicați mai mult în elaborarea politicilor europene și să aveți un cuvânt mai greu de spus cu privire la subiecte care vă afectează viața? Acest atelier vă va ajuta să faceți primii pași în acest sens și să vă conectați cu ONG-uri, cetățeni, companii, reprezentanți ai mediului academic și ai centrelor de informare Europe Direct care împărtășesc aceeași viziune.

Participanții vor fi familiarizați cu ICE prin intermediul unui concurs de întrebări (susținut de Slido) găzduit de Charlotte Rive, responsabil cu politicile, Inițiativa cetățenească europeană, Comisia Europeană. De asemenea, vor discuta despre instrumentele cetățeniei participative, eficiența lor și modalități de promovare pentru a avea un mai mare impact în toate țările Uniunii. Atelierul se va desfășura în engleză și română, cu interpretare simultană.

Pentru a vă rezerva un loc, vă invităm să vă înscrieți pe pagina de internet a atelierului, Luați inițiativa: Atelierul ICE de la Timișoara

Atelierul face parte din campania itinerantă „Luați inițiativa”, care urmărește creșterea gradului de conștientizare cu privire la acest instrument. Campania lansată de Comisia Europeană a  ajuns în 2018  în Bulgaria, Lituania, Polonia, Republica Cehă, Franța, Portugalia și Austria. În 2019, a ajuns deja în Malta, în Țările de Jos, iar acum în România.

Evenimente organizate de: 
Reprezentanța Comisiei Europene în România