DiscoverEU: Încă 20 000 de tineri vor explora Europa în 2020

Aproximativ 20 000 de tineri în vârstă de 18 ani urmează să primească un permis de călătorie în cadrul celei de-a patra, și ultima, rundă a inițiativei DiscoverEU, care a atras în jur de 75 000 de cereri din întreaga Europă. Acești tineri europeni, aleși pe baza unor criterii de selecție prestabilite și a unor cote specifice per stat membru, pot călători între 1 aprilie și 31 octombrie 2020 timp de până la 30 de zile.

Candidații acceptați vor fi contactați și vor putea demara organizarea călătoriilor pe care le vor întreprinde. Ca regulă generală, vor călători cu trenul; totuși, pentru a asigura un acces incluziv pe întreg continentul, mijloacele alternative de transport, cum ar fi autobuzele, feriboturile sau, în mod excepțional, avioanele, sunt și ele permise. În baza permisului de călătorie, participanții primesc în plus sprijin și îndrumări cu privire, de exemplu, la modalitatea de a călători în mod sustenabil. Tinerii sunt invitați să devină ambasadori ai DiscoverEU și să relateze cu privire la experiențele lor. Ei sunt încurajați să îi contacteze pe ceilalți participanți prin intermediul platformelor de comunicare socială și să împărtășească experiențele de călătorie.

Pe parcursul verii, toți participanții sunt invitați să se reunească în cadrul unor întruniri DiscoverEU, în diferite locuri din Europa. În cadrul întrunirilor sunt abordate teme precum Europa ecologică și sustenabilă – tema DiscoverEU pentru 2020. Alte activități includ oportunități de voluntariat și stabilirea unui itinerar ecologic pentru tinerii călători.

Pentru informații suplimentare

Întrebări și răspunsuri

Fișă informativă

Sursa: Comunicat de presă al CE