9 Mai 2020 – Ziua Europei in vremea pandemiei

Ziua de 9 Mai – zi cu triplă semnificație pentru români: Ziua Europei, Ziua Independenței de Stat a României, Ziua Victoriei Coaliției Națiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial – va fi sărbătorită anul acesta altfel, prin mediul Online. Poate înțelegem acum cel mai bine tripla semnificație a zilei de 9 Mai, deoarece suntem într-un război cu un inamic invizibil, însă sperăm că va trece cât mai curând și vom reveni la independența în care vom putea din nou să facem lucrurile care ne plac cel mai mult.

Dacă până acum mesajele și discursurile autorităților, acțiunile specifice Zilei Europei aveau loc în spații publice, acum s-au adaptat și ele la vremurile în care trăim și au fost transmise prin intermediul internetului.

În regiunea de Vest a României, Banatul se laudă cu multiculturalitatea, mulți dintre noi învățând că diferențele dintre culturi sau etnii, mai degrabă ne unesc decât să ne separe. Și Europa este frumoasă tocmai pentru că fiecare națiune este diferită.

Copiii, tinerii, seniorii, pompierii, armata, jandarmeria, polițiștii, toți s-au implicat în sărbătorirea zilei de 9 mai 2020 în mediul online, pregătind diferite activătăți înregistrate.

Deci iată că dacă îți dorești ceva cu adevărat, se poate! Europa se va dezvolta și în continuare chiar și cu schimbările din vremurile de astăzi, adaptându-ne cât mai bine la una dintre prioritățile de dezvoltare a Uniunii Europene, și anume Digitalizarea!