Participare – incluziune – ocuparea fortei de munca. Saptamana Europeana a Tineretului incepe astazi! Evenimentele se vor derula in perioada 27 aprilie – 10 mai

saptamana europeana a tineretului

În perioada 27 aprilie-10 mai 2015, 33 de țări din Europa vor sărbători Săptămâna Europeană a Tineretului cu sute de evenimente și activități. Rețelele de informare ale UE și instituțiile partenere, instituțiile de  învățământ și organizațiile non-guvernamentale vor organiza evenimente și activități pentru tineri, având ca temă principală participarea tinerilor la viața publică, incluziune și ocuparea forței de muncă.

Centrul de Informare Europe Direct Timisoara va derula o serie de evenimente, după următorul calendar:

29 aprilie 2015, ora 18:00, Universitatea Politehnica Timișoara

Seminarul “Creșterea angajabilității tinerilor prin programe UE”– in parteneriat cu EURES Romania si AJOFM Timis

8 mai 2015, ora 16:00, Cafe Manufactura Handmade din Timișoara, Spl. T. Vladimirescu, nr.

Cafeneaua publică „Uniunea Europeană:‎ democrație reprezentativă, democrație directă”, organizat de Biroul de Consiliere pentru Cetățeni Timișoara

9 mai 2015, ora 11:00, Parcul Rozelor Timișoara

În cadrul evenimentului dedicat Zilei Europei, Europe Direct Timisoara va avea un punct de informare cu privire la programele europene pentru tineri. Împreună cu partenerii – Asociația Corp Consular Timișoara, centrele culturale din municipiul Timișoara, Inspectoratul Școlar Județean Timiș, Direcția Județeană pentru Tineret și Sport, Primăria Timișoara, Consiliul Județean Timiș și cu sprijinul Instituției Prefectului Județul Timiș, se vor derula o serie de programe artistice și sportive, ateliere interculturale și concursuri.

Pe Site-ul oficial Săptămâna Europeană a Tineretului  gasiti evenimentele care sunt organizate la nivel european și în regiunea dumneavoastră.

Pe paginile de facebook veti putea vedea lista evenimentelor planificate prin intermediul paginii “European Youth”, precum și pe Twitter si Instagram, folosind  hashtag-ul #youthweek.