#EUandME: Care este povestea Oonei? Dar a Singuraticului? | Cunoscuți regizori se alătură campaniei

Campania #EUandME se adresează cu precădere tinerilor și se derulează în cele 28 de state membre UE, pe o perioadă de 18 luni. Ea include producția și difuzarea, în special pe rețelele sociale, a unor filme de scurt-metraj realizate de cineaști cunoscuți la nivel european, organizarea unui concurs pentru tinerii regizori, precum și evenimente organizate în întreaga UE.

Cinci regizori europeni cunoscuți – Tomasz Konecki, Zaida Bergroth, Dalibor Matanić, Yorgos Zois și Matthias Hoene – s-au alăturat acestui demers și au realizat câte un scurt-metraj, pentru ca mesajul campaniei să ajungă mai ușor la tinerii iubitori de film. Filmele lor abordează teme universale precum dragostea/singurătatea, teama/curajul sau dorința de a cunoaște lumea și de a-și urma pasiunile. 

Singuraticul – de Tomasz Konecki, Polonia


 

Tema centrală a filmelor este dialogul, între oameni cu opțiuni si viziuni diferite despre viață, care descoperă că îi unește acel liant universal care topește toate diferențele: dragostea“, a declarat Angela Cristea, șeful Reprezentanței Comisiei în România

Oona – de Zaida Bergroth, regizoare finlandeză, câștigătoare a numeroase premii internaționale

Click pentru a viziona alte trei filme atractive pentru tineri:

Debut: un film de scurt metraj regizat Dalibor Matanić (Croația)

Party Animal:  film de scurt metraj #EUandME, în regia lui Yorgos Zois (Grecia)

Pensiunea vie: film de scurt metraj #EUandME, în regia lui Matthias Hoene (Germania)

Tinerii români și UE

  • Între anii 1998 și 2017, aproape 134.000 de persoane au participat la programele Erasmus, dintre care 80.000 studenți cu burse Erasmus și aproape 54.000 de participanți la schimburile de tineri.
  • În Corpul european de solidaritate, programul de voluntariat, ucenicie sau formare în care se poate înscrie orice tânăr/ă din UE, sunt înregistrați 2.000 de români.

Portalul #EUandME

În luna mai a.c, Comisia Europeană a lansat portalul destinat cu precădere informării tinerilor europeni. 

Cu toții avem lucruri de care suntem pasionați: să studiem sau să călătorim, să navigăm pe internet sau să salvăm lumea. Calitatea de cetățean al Uniunii Europene le oferă oportunități extraordinare. Legislația și inițiativele UE vi în în sprijinul  generației tinere, oferindu-le contextul și instrumentele pentru a se dezvolta și pentru a-și urma pasiunile.

Vreți să vă lărgiți orizonturile? Ei bine, totul se rezumă la UE și la mine. Urmariti portalul „EU and ME” AICI

Link-uri utile

Portalul #EUandME